Met een hoogwaardig traagschuim matras bent u al goed opweg naar een goede nachtrust. Dit matras past zich perfect aan uw lichaam aan, reduceert de druk en biedt een goede ondersteuning. Echter kunt u de ondersteuning van dit matras naar een nog hoger niveau tillen door middel van een goede bedbodem. In dit artikel vertellen we u iets meer over het belang van een goede bedbodem, en welke bedbodem de beste keus is in combinatie met een traagschuim matras.

Het belang van een goede bedbodem

Veel mensen denk dat een bedbodem enkel en alleen bedoelt is om een matras ‘te dragen’. Dit is echter niet het geval. Een bedbodem heeft namelijk wel degelijk een functie: het biedt, indien van hoge kwaliteit, een goede ondersteuning. Die ondersteuning zorgt ervoor dat het lichaam zich niet in hoeft te spannen gedurende de nacht. Het matras draagt het lichaam dan als het ware, waardoor spieren kunnen ontspannen. Hierdoor zult u dus fit uit bed stappen en geen last hebben van verkrampte spieren die zich de hele nacht hebben ingespand. Een goed ondersteunende bedbodem in combinatie met een hoogwaardig traagschuim matras zorgt voor een goede nachtrust.

Verschillende soorten bedbodems

Er zijn een tal van verschillende bedbodems op de markt. De meeste geven een redelijke ondersteuning in combinatie met een matras. Toch zijn er enkele bedbodems die u beter kunt vermijden. Een voorbeeld is een bedbodem met veren. Deze veren zorgen namelijk voor tegendruk tegen het matras en tegen het lichaam. Hoewel lattenbodems en spiraalbodems een redelijke ondersteuning geven, zitten er ook een aantal nadelen aan deze bedbodems. Op den duur kunnen ze namelijk gaan kraken en piepen.

Als u voor de beste ondersteuning gaat, kiest u voor een boxspring. Een boxspring biedt ontzettend veel comfort en een utistekende ondersteuning. In combinatie met een hoogwaardig traagschuim matras zorgt een boxspring voor een optimale nachtrust. Tevens is een boxspring een stuk hoger dan een normale bedbodem. Dit maakt het vooral voor ouderen makkelijk om in- en uit te stappen. Het is belangrijk om na te gaan waar de kern van de boxspring van gemaakt is. Van oudsher werden boxsprings gevuld met veren (vandaar ook boxspring – een box met veren). Echter zijn het veren die voor tegendruk zorgen. Het is daarom verstandiger om te kiezen voor een boxspring gemaakt van koudschuim. Koudschuim biedt een ontzettend goede ondersteuning zonder daarbij tegendruk te geven op het lichaam. Een boxspring met een kern van koudschuim is erg duurzaam en gaat tot wel 15 jaar mee. Zo kunt u lang genieten van een goede nachtrust.

Bent u benieuwd naar leverancier van geschikte boxsprings? Neem dan een kijke op deze pagina.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel