Traagschuim is een relatief nieuw type matras dat de afgelopen jaren sterk in populariteit is toegenomen. Dit komt doordat er verschillende voordelen verbonden zijn aan het traagschuim matras, mits het van hoogwaardige kwaliteit is. Zo biedt een traagschuim matras namelijk een ontzettend hoog comfort. Hieronder kunt u lezen welke voordelen traagschuim nog meer te bieden heeft.

Het grootste voordeel van traagschuim is dat dit type schuim zich optimaal aan uw lichaam aanpast. Hierdoor werkt het schuim druk herverdelend en kunnen er geen drukpunten op uw lichaam ontstaan. Het voordeel hiervan is dat het matras geen lichamelijke klachten kan veroorzaken en dat de kans groot is dat reeds bestaande klachten verlichten. Om deze reden wordt traagschuim veelal gebruikt door mensen met lichamelijke klachten. Ook is dit type schuim, vanwege haar voordelige eigenschappen, terug te vinden in de zorgsector.

Een traagschuim matras van hoogwaardige kwaliteit past zich optimaal aan uw lichaam aan.

Tenslotte zijn traagschuim matrassen van hoge kwaliteit ontzettend duurzaam. Hierdoor gaan ze meer dan 10 jaar mee. Dit komt doordat een kwalitatief hoogwaardig matras een hoog ventilerend vermogen heeft. Het voordeel hiervan is dat het matras optimaal in staat is om het vocht af te voeren waardoor er niks in het matras achterblijft. Hierdoor is het vocht niet in staat om het schuim aan te tasten, want vocht is immers de grootste boosdoener voor een matras. Daarnaast heeft een kwalitatief hoogwaardig matras een densiteit van tussen de 50 en de 65. Traagschuim met een densiteit van tussen deze waarden, is van zeer hoge kwaliteit. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij een traagschuim matras met een densiteit van 55 de kans op kuilvorming nihil is. Om deze reden gaat het matras dus langer mee.

Traagschuim moet een densiteit van tussen de 50 en de 65 hebben om van hoogwaardige kwaliteit te zijn.

Het traagschuim matras heeft verschillende voordelen en dus genoeg reden om te kiezen voor dit zeer comfortabele materiaal. Let er echter wel op dat u altijd goed geïnformeerd wordt alvorens u overgaat tot een aankoop. Er bestaan namelijk grote kwaliteitsverschillen tussen traagschuim matrassen.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel