Helaas heeft een groot aantal mensen dagelijks last van rugklachten. De ernst van de klachten kan sterk uiteen lopen. Echter zijn de rugklachten bij een groot aantal mensen zo erg dat hun dagelijks leven ernstig belemmerd wordt. Er zijn duizenden oorzaken te noemen voor rugklachten, waardoor het in sommige gevallen lastig is om een oplossing te vinden. Maar wist u dat het matras waar u op slaapt grote invloed kan hebben op uw rugklachten?

Het verband tussen een kwalitatief laagwaardig traagschuim matras en rugklachten

Zo kunnen reeds bestaande klachten met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras verlichten terwijl een kwalitatief laagwaardig of verouderd matras juist klachten kunnen veroorzaken of reeds bestaande klachten verergeren. Dit komt doordat een kwalitatief laag waardig of verouderd matras niet meer de juiste ondersteuning biedt. Het gevolg hiervan is dat uw lichaam niet meer in haar natuurlijke houding ligt, wat kan resulteren in verschillende klachten, waaronder rugklachten. Daarnaast kan een laagwaardig of verouderd matras ook piekdrukken op uw lichaam veroorzaken, wat eveneens tot klachten kan leiden. Een laagwaardig of verouderd matras kan rugklachten veroorzaken of reeds bestaande klachten verergeren.

Het verband tussen een kwalitatief hoogwaardig traagschuim matras en rugklachten

Een kwalitatief hoogwaardig traagschuim matras biedt daarentegen een geweldige ondersteuning. Hierdoor krijgen uw spieren de mogelijkheid om uit te rusten en zich optimaal te herstellen, datgene waar de nachtrust voor bedoeld is. Op deze wijze kunnen er dus geen rugklachten ontstaan vanwege oververmoeide rugspieren. Maar ook indien er sprake is van reeds bestaande klachten, kan een hoogwaardig matras de uitkomst bieden. In het geval van rugklachten raden wij altijd aan om te kiezen voor een matras dat bestaat uit een combinatie van traagschuim en koudschuim. Dit laatste type schuim zorgt voor een uitstekende ondersteuning van uw lichaam. Met een kwalitatief hoogwaardig matras komt u fitter uit bed. Het traagschuim daarentegen heeft een hoog aanpassend vermogen, waardoor dit type schuim zich optimaal aan uw lichaam aanpast. Dit heeft twee voordelen; enerzijds is uw lichaam in staat om enigszins in het matras weg te zakken, wat ten goede komt van de natuurlijke lichaamshouding en anderzijds kunnen er vanwege het hoge aanpassend vermogen geen piekdrukken op uw lichaam ontstaan. In beide gevallen wordt de kans op klachten gereduceerd. De reeds bestaande klachten kunnen op dezelfde wijze ook verminderen aangezien uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt, waardoor uw spieren ten eerste tot rust kunnen komen en ten tweede kunnen herstellen. Indien de natuurlijke lichaamshouding behouden blijft tijdens de nachtrust, is de kans op bijvoorbeeld rugklachten minder.

Het traagschuim matras bij rugklachten

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is het traagschuim matras de beste oplossing in het geval van rugklachten. Alle andere type matrassen bieden óf niet voldoende ondersteuning óf een te laag aanpassend vermogen. Om rugklachten te voorkomen of reeds bestaande klachten te verminderen, is het onontbeerlijk dat het matras aan beide voorwaarden voldoet.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel