Tegenwoordig kun je alles online bestellen: van contactlenzen tot bankstellen en van boodschappen tot fitnessapparaten. Het is dan ook niet gek dat je vandaag de dag niet meer naar de woonboulevard hoeft om een matras aan te schaffen. Een matras koop je tegenwoordig eenvoudig online. Dit geld dus ook voor traagschuimmatrassen, die over het algemeen worden gezien als de meest comfortabele matrassen. Dit scheelt natuurlijk een hoop gesjouw. Uw matras wordt immers gewoon bij u thuis afgeleverd. Toch is het belangrijk om goed te onderzoeken waar je een traagschuim matras besteld. In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten wanneer u een traagschuim matras online koopt.

Eigenschappen van het traagschuim

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of het traagschuim dat is gebruikt in het matras wel van goede kwaliteit is. U kunt hiervoor de beschrijving van het matras checken. Hierbij is het belangrijk dat de densiteit van het traagschuim vermeld staat. De densiteit van een hoogwaardig traagschuim matras ligt tussen de 50 en de 60. Mocht dit niet vermeld staan op de website, stuur dan een mailtje. Als ze de densiteit niet willen vrijgeven, kunt u ervan uitgaan dat de densiteit niet voldoet aan de eis van een goed traagschuim matras.  Tevens is het essentieel om te kiezen voor een geschuimd traagschuim matras. Check dus goed of het matras dat u wilt bestellen ook echt geschuimd is in plaats van gegoten.

Online advies

Een goed matras is erg persoonlijk. Niet elk matras is even geschikt voor u. Daarom is het belangrijk om te vragen om een matras advies. In een beddenspeciaalzaak is dit makkelik. Er zijn vaak voldoende experts aanwezig die u kunnen vertellen welke matrassen geschikt zijn voor uw lichaam. Online is dit iets ingewikkelder. Goede, online aanbieders van matrassen maken daarom gebruik van een soort adviespaneel. Aan de hand van dit adviespaneel kan het juiste matras aan u geadviseerd worden. Om teleurstelling en een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om een persoonlijk geadviseerd matras te kiezen. Koop daarom alleen een matras online wanneer u online geadviseerd kan worden over het beste matras voor u.

Levering van de matrassen

Hoewel u hier misschien niet direct aan denkt, is het belangrijk om na te gaan hoe het matras bij u geleverd wordt. Er zijn twee opties: het matras wordt in zijn originele vorm geleverd in een grote, kartonnen doos, of het matras wordt opgerold in een kartonnen doos geleverd. Wanneer u de keuze heeft, kunt u het beste kiezen voor levering van het matras in zijn originele vorm. Het oprollen van een traagschuim matras verslechterd namelijk het aanpassend vermogen en de drukherverdeling. Daarbij kunnen matrassen van hoge kwaliteit traagschuim niet opgerold worden. Wanneer dit wel gebeurt, zegt dit iets over de kwaliteit van het matras.

Proefslapen

Zoals eerder genoemd heeft een ieder specifieke slaapvoorkeuren. Hierdoor heeft iedereen ook een specifieke voorkeur voor bepaalde matrassen. Maar hoe komt u hier achter? Na het uitpakken en proefliggen op uw matras komt u hier beslist niet achter. U zult minimaal 30 dagen op het matras moeten slapen om een weloverwogen beslissing te nemen. Het is namelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwmatras. Kies daarom voor een voor een bedrijf dat gratis proefslapen op het matras aanbiedt. Zo voorkomt u een miskoop.

Omruilgarantie of geld terug

Als laatste is het belangrijk om na te gaan of u recht heeft op geld terug wanneer het matras niet bevalt. Veel bedrijven geven namelijk geen geld terug wanneer u besluit het matras niet te houden. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een ander matras uit het assortiment van de aanbieder. Hierdoor zit u dus vast aan de matrassen van het bedrijf. Andere bedrijven geven wel geld terug wanneer het matras onverhoopt niet bevalt. 

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel