Wanneer u toe bent aan een nieuw traagschuim matras, komen er veel dingen op uw af. Allereerst moet u gaan bepalen waaraan het nieuwe matras moet voldoen, in welke prijsklasse hij moet vallen en welk formaat u wilt. Ook is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de beste traagschuim matrassen die er op dit moment op de markt zijn. Het is geen simpele klus. In dit artikel vertellen wij u iets meer over het kiezen van een traagschuim matras, zodat u de beste keuze kunt maken.

Zelf informatie opzoeken

In uw zoektocht naar een nieuw matras komt u waarschijnlijk als eerste terecht op google. In één klik heeft u zo pagina’s aan informatie over verschillende matrassen. Dit kan erg overweldigend zijn. Waar begint u? Welke site vertelt de juiste informatie? Veel mensen gaan af op de af- en aanbevelingen van de consumenten bond. Echter zijn er betere instituten die de kwaliteit van matrassen beoordelen. Zij kijken bijvoorbeeld op moleculair niveau naar het schuim in een matras en beoordelen dit onafhankelijk van de prijs. Comfort wordt hierbij niet beoordeeld, omdat dit erg subjectief is en dus voor ieder persoon anders. Daarbij zegt comfort niet zo veel over het effect op uw lichaam.

U kunt dus beter kijken naar de kwaliteitskeurmerken van matrassen. Één hiervan is het TÜV/TNO. Dit is een onafhankelijk kwaliteitsinstituut die de kwaliteit van materialen test. Dit is onder andere verplicht voor de matrassen die gebruikt worden in ziekenhuizen, omdat deze aan allerlei strenge eisen moeten voldoen.  De bevindingen van dit instituut kunnen gezien worden als betrouwbaar en zijn zoals gezegd volledig onafhankelijk.

Testrapporten en certificeringen bieden betrouwbare informatie. Naast kwaliteitsinstituten is het ook altijd handig om over de ervaringen van andere klanten te lezen. Op sites als Google en Facebook zijn deze reviews vaak te vinden. Reviews op Facebook kunnen matrasaanbieders nog enigszins manipuleren, omdat zij deze simpelweg kunnen verwijderen. Op Google is dit echter niet mogelijk, en dus kunt u hier de ongezouten mening lezen van klanten die al eerder bij de desbetreffende matrasaanbieder een matras kochten. Een review van een traagschuim matras vindt u hier.

Een nieuw matras uitkiezen

Advies bij traagschuim matrassen

Nadat u zelf informatie heeft opgezocht over de mogelijkheden, is het ontzettend belangrijk om experts op het gebied van slapen en matrassen om advies te vragen. Zij kunnen op basis van uw eventuele klachten, wensen én lichaam en postuur een geschikt matras aanraden. Matras- of slaapexperts weten alles over de werking van matrassen op het lichaam en kunnen u dus een gedegen advies geven. Hierbij houden ze rekening met verschillende factoren. Bij een goede matrasaanbieder is dit advies altijd geheel kosteloos en vrijblijvend.

Proefslapen op traagschuim matrassen

Zoals hierboven al benoemd brengt twee minuten proefliggen in een bedden-speciaalzaak weinig goeds. Op basis van deze twee minuten zult u geen weloverwogen beslissing kunnen nemen. Dit is wel belangrijk, aangezien een goed matras essentieel is voor een goede nachtrust.  Om een weloverwogen keuze voor een matras te maken moet u het matras zelf ervaren. Dit kan in de vorm van een ‘proefslaap periode’. Gedurende deze periode kunt u het matras in uw eigen slaapkamer ervaren.  Het beste is om het matras 30 dagen of langer uit te testen in uw eigen slaapomgeving. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen te tijd nodig heeft om volledig te wennen aan een nieuw matras. Uw lichaam is namelijk gewend aan uw oude matras en heeft zich waarschijnlijk ook hierop aangepast. Hierbij speelt bijvoorbeeld ook de hard- of zachtheid van uw oude matras mee. Het kan dus zijn dat u aan het begin van zo’n proefslaap periode tijdelijk minder lekker ligt op uw nieuwe matras dan op uw oude matras. Dit is puur en alleen omdat het lichaam het oude matras nog gewend is. Na 30 dagen is het lichaam volledig gewend aan het nieuwe matras, en zult u verschil merken in eventuele klachten en uw nachtrust.

Een hoge densiteit leidt tot een goede ondersteuning.

 

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel