Indien u op zoek bent naar een traagschuim matras, dan is er een kans dat u wel eens gehoord heeft dat een traagschuim matras als relatief warm ervaren wordt. Echter is dit een fabel, mits het om een kwalitatief hoogwaardig matras gaat. Toen traagschuim net ontwikkelend werd (aan het eind van de jaren ’60), was het inderdaad zo dat traagschuim een wat warmer materiaal was. Echter zijn er reeds vele ontwikkelingen geweest waardoor dit niet langer meer het geval is. Een kwalitatief hoogwaardig traagschuim matras zal qua temperatuur gelijkwaardig aanvoelen als andere matrastypen.

Feit of fabel: voelt een traagschuim matras warm aan?

Echter zijn er ook traagschuim matrassen van een lagere kwaliteit. In de meeste gevallen hebben deze matrassen, in tegenstelling tot kwalitatief hoogwaardige matrassen, een gesloten celstructuur. Hierdoor heeft het matras een slechter ademend vermogen waardoor het matras inderdaad wat warmer aan zal voelen. Dit geldt dus alleen voor kwalitatief gezien laagwaardige traagschuim matrassen en niet voor traagschuim matrassen van aanzienlijke kwaliteit.

Een ander nadeel van een gesloten celstructuur, en daarmee een laag ventilerend vermogen, is dat de levensduur van het matras aanzienlijk korter is. In dit geval is het matras namelijk niet goed in staat om lichaamsvocht af te voeren. Hierdoor blijft het in het matras achter en tast het het schuim aan. Vocht is immers de grootste boosdoener voor een matras.

Een traagschuim matras met een laag ventilerend vermogen zal eerder in kwaliteit afnemen.

Bent u op zoek naar een nieuw traagschuim matras, dan is het ontzettend belangrijk dat u achterhaalt of het schuim een open of een gesloten celstructuur heeft. Een open celstructuur heeft ontzettend veel voordelen. Zo heeft een traagschuim matras met een open celstructuur een hoger ventilerend vermogen waardoor het matras enerzijds beter in staat is om het vocht af te voeren en anderzijds relatief koeler aanvoelt. Tevens zorgt een open celstructuur voor een langere levensduur, waardoor u echt waar voor u geld krijgt.

Laat u daarom ten alle tijden grondig informeren en adviseren alvorens u een traagschuim matras aanschaft. Een aantal bedrijven biedt (in sommige gevallen gratis en geheel vrijblijvend) gedegen slaapadvies aan. Op die manier bent u uitstekend geïnformeerd en weet u precies waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

Gedegen slaapadvies kan u helpen bij de keuze van uw traagschuim matras.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel