Indien u van plan bent om een nieuw traagschuim matras aan te schaffen, zult u zich vast afvragen wat het beste traagschuim matras is. In dit artikel zullen wij verschillende aspecten behandelen waar een traagschuim matras aan moet voldoen om van hoogwaardige kwaliteit te zijn.

Het beste traagschuim matras…

Het beste traagschuim matras moet aan verschillende aspecten voldoen. Zo moet een traagschuim matras van hoogwaardige kwaliteit allereerst een hoog aanpassend vermogen hebben. Vervolgens is het cruciaal dat het matras een uitstekende ondersteuning biedt. Beide elementen zorgen er namelijk voor dat de natuurlijke lichaamshouding behouden blijft gedurende de nacht. Verder dient een hoogwaardig matras een hoog ventilerend vermogen te hebben. Tenslotte moet het matras gemaakt zijn van kwalitatief hoogwaardige materialen en bovendien netjes afgewerkt zijn.

Het beste traagschuim matras biedt enerzijds een hoog aanpassend vermogen en anderzijds een uitstekende ondersteuning.

Een hoog aanpassend vermogen

Een hoog aanpassend vermogen is onmisbaar in een kwalitatief hoogwaardig traagschuim matras. Dit zorgt er namelijk voor dat het matras zich optimaal aan uw lichaamsvormen aanpast. Op deze wijze wordt de druk op uw lichaam enerzijds tot 0 gereduceerd en wordt uw lichaam anderzijds optimaal ondersteund. Bovendien zorgt een hoog aanpassend vermogen ervoor dat bepaalde lichaamsdelen als de heupen en de schouders iets verder in het matras wegzakken waardoor de natuurlijke lichaamshouding behouden blijft. Dit laatste is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen. Traagschuim is een materiaal dat van nature een hoog aanpassend vermogen heeft, mits het van hoogwaardige kwaliteit is.

Een uitstekende ondersteuning

Naast een hoog aanpassend vermogen, dient het beste traagschuim matras een uitstekende ondersteuning te bieden aan het lichaam. Indien het matras niet voldoende ondersteuning biedt, zal het lichaam te ver in het matras wegzakken. Op deze wijze zal er een zogenaamd hangmat effect ontstaan, wat de natuurlijke lichaamshouding belemmert. Indien u gedurende een bepaalde periode op een matras slaapt dat niet voldoende ondersteuning biedt, zullen uw spieren overbelast raken aangezien zij zullen proberen om te juiste lichaamshouding te realiseren. Overbelasting van de spieren zal zich uiten in lichamelijke ongemakken als rugklachten. Een materiaal dat de juiste ondersteuning biedt is koudschuim. Dit is een zeer stevig en bovendien duurzaam materiaal. Het materiaal traagschuim biedt van zichzelf niet voldoende ondersteuning. Om die reden bestaat een traagschuim matras nooit uit enkel traagschuim.

Om zowel een hoog aanpassend vermogen als een uitstekende ondersteuning te kunnen realiseren, bestaat het beste traagschuim matras uit een combinatie van zowel traagschuim als koudschuim.

Het beste traagschuim matras biedt een goede ondersteuning. Zodoende kan er geen hangmat effect ontstaan.

Testen

Verder is het beste traagschuim matras onafhankelijk getest in een laboratorium. Op deze wijze kan namelijk de functionaliteit nadat er een aantal jaar op gelegen is, getest worden. Zo’n onafhankelijke laboratorische test zegt gewoon veel meer dan bijvoorbeeld een test van de Consumentenbond. De consumentenbond laat namelijk gedurende slechts 5 minuten een man en een vrouw op het matras liggen. Na vijf minuten geven beide personen aan hoe lekker zij op het matras gelegen hebben. Echter is vijf minuten een veel te korte periode om een gedegen oordeel uit te brengen. Het lichaam doet er namelijk minimaal 14 dagen over om aan een nieuw matras te wennen. Bovendien zegt hoe lekker men ligt niets over hoe goed het matras is voor uw lichaam. Daarnaast wordt het rapportcijfer van de man zwaarder gewogen dan die van de vrouw, wat nog al omstreden is. Het beste traagschuim matras is dus in het laboratorium getest door een onafhankelijk kwaliteitsinstituut.

Prijs

Tenslotte heeft het beste traagschuim matras een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit houdt in dat u enkel betaalt voor de kwaliteit die u ontvangt. Er zijn namelijk een aantal aanbieders op de markt waarbij een groot gedeelte van wat u voor het matras betaalt, besteed wordt aan bijvoorbeeld winkels op dure A-locaties, duur winkelpersoneel en dure marketingcampagnes. Op deze wijze betaalt u in principe niet alleen voor het matras maar ook voor de financiering van andere activiteiten.

Het beste traagschuim matras heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het beste traagschuim matras kopen

Het juiste traagschuim matras kopen kan best een lastige klus zijn. We hopen dat we u, aan de hand van dit artikel, voldoende geïnformeerd hebben en dat u nu precies weet waar u op moet letten bij de aanschaf van het beste traagschuim matras.

Ontvangt u liever persoonlijk advies van een expert? Vraag dan (in sommige gevallen geheel vrijblijvend en kosteloos) slaapadvies aan. In dat geval zal een expert u helpen bij het kiezen van het matras dat het beste bij u past, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een gedegen slaapadvies kunt u onder andere aanvragen bij de marktleider in de zorg, Decupré. Zij hebben al meer dan 30 jaar ervaring en zijn bovendien al meer dan 15 jaar de marktleider in de zorg met hun gepatenteerde matrassen. Zij weten dan ook als geen ander hoe zij hun ervaring, kennis en expertise in moeten zetten om een persoonlijk en gedegen advies uit te brengen.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel